اهلا وسهلا بكم فى منتديات مياسه
نتمنى ان تقضو اجمل الاوقات معنا
المقادير ربطة معندوس ( بقدونس ) نص ربطة كسبر 2 عود بصل اخضر 2حبة طماطم حمرا متوسطة 2 قرن فلفل حار ( اختياري) ربع كوب رزع مغسول ومصفى ثلاث حبات طماطم معصور لحمه مقطعه متوسط صفير زى ماتحبى الكمية 2 ملاعق كبار زيت زيتون يقطع كلهم رفيع جدا بالنسبة للبهارات 2 ملقعة صغيرة كروية 2ملعقة صغيرة بزار (كركم) 2 ملعقة صغير ملح حسب المذاق 1 ونص الحرارات لحم ملقعةنعناع ناشف رشة قرفة رشة فلفل اكحل الطريقة تخلطين المكونات جميعا بالملعقة وبعدين استعملى الايد خلاص الحين نحشي الفلفل بعد ماتكونى غسلتى المحشي ونضفتى من حوا البواقى الحشوة حطيتى فى صحن الى هنسوى فيه المحشيى علشان يكون حماية للمحشي من النار ثم بعد ما نذبل المحشي فى مية ساخنة بس مش كثير يدوب القشرة الخارجية ترمد شوية خلاص نحشى ونضعها فى الصحن السوا ونغطى بالقصدير وانلعى على نار هادئ حوالى من ساعه الى ساعه الا ربع وبعدين ضعى فى صحن اخر بالفرن علشات اتحمرى الوجه (( اختيار)) انا هنا وضعت بواقى اللحمة ( العظم) لا بيعطى طمعى جنااااااااان فى الفرن افتحى المشواه فقط مقادير الشربة 3حبات طماطم معصور راس بصل صغير لحمة خروف مقطع صغير نعناع ناشف شوية كسبر ومعندونس مقطع رفيع ( حوالى ربع كوب من كل نوع) لسان العصفور الطريقة بالصور : يحمر البصل واللحمة مع الزيت شوية حتى تخرج مية البصل والحم مع اضافة شوية نعناع ناشف مقدار م ص + شوية شيبة وممكن تستغنى عنها ثم انضيف الطماطم المعصور وانخلى على النار هادئة حوالى 10 دقايق حتى نسوى الطماطم( اضيفى الملح + البزار (الكركم ) فقط بعدين انضيف حوالى كوب ونص ما ساخن ( لابد ساخن علشان اللحم ما يطلع زفرة ) واتركى حوالى ربع الى نص ساعه حتى يستوى اللحم بعدين اضيفى شوية ميه ثم ضعى بقية البهارات الحمة ملعقة ونص فقط وشوية كروية وضيفى الكسبر ومعدنوس ولسان العصفور انحمص شوية نعناع ناشف على النار علشان ايطلع ريحة ونكه غيررررررررررررررر للشربة جربوها بس وهتدعولى ان شاء الله وتقدم بالهنا والشفا
fhgw,v hgtgt hglpad , hga,vfm hggdfdm K Stuffed pepper soup and Libyan