وصفة عمل الفراخ البانيه  2013
 
الفراخ البانيه ، طريقة عمل الفراخ البانيه ، كيفية عمل الفراخ البانيه 
 طريقه عمل الفراخ البانيه   
المكوّنات و المقادير 
    كيلو فلية فراخ مقطع رفيع نوعا ما
    بصلتين
    ليمونتين
    معلقتين سمنة
    ملح 
	فراخ بانية بالسوس
خطوات التحضير - نغسل الفراخ جيدا ثم نضرب البصل مع نص كوب ماء فى الخلاط و   نضعة فى سلطانية و معة الملح و نعصر علية الليمون و نضع به الفراخ  الفيلية  لمده لا تقل عن ساعتين. - ثم ناتى بطاسة تيفال و نضع بها السمنة و  نبدء  بتشويح جزء جزء من الفيلية حتى يتغير لونة الى الابيض و نضعة فى حلة  و نكمل  باقى الكمية ثم نضع علية باقى السمنة والبصل بالليمون اللى كان  موضوع فيها  ونضعة على نار هادئة حتى تمام النضج. - و عند التقديم يكون طعم  جديد و سوس  يقدم مع ارز او مكرونة او عيش اخف من البانية و بالف هنا