الأسود, بالفرن, خطوه, فيليه
أن شاء الله أطباقي تعجبكم وأن شاء الله كل يوم طبق جديد ولذيذ
واليوم جيبتلكم طبق فيليه سمك لولاتو الفرني وجمبري لولاتو المشوي خطوه بخطوه وبالصور .
وهذا الطبق من إختراعي في الغربة
ونبدأ بأذن الله باالصلاة على النبي المختار محمد(صلى الله عليه وعلى أهله وأصحابه وسلم)
المقادير:
5فيليه سمك ,,نص قالب زبده,فصين ثوم مدقوق ,بهارات(كمون ,ملح ,فلفل أسود).
جمبري بقشره بس منظف ظهره,كزبرة خضراء مفرومه ,شرائح طماطم,ملعقه صلصه,ثوم ناعم,البهارات (فلفل أسود,كمون,ملح),قرن فلفل أخضر لو حبيتيه مفلفل
جوانح بطاطس مع خضار مشكله.
عصير ليمون.
بهارالسي زون.
بهار الفلفل الأسود مع اليمون.
حطيت في زبديه قزازالجمبري والطماطم والكزبره الخضراء والثوم والصلصه والبهارات ورشه زيت زيتون.
ورشه من بهار السي زون.
خلطت كل المقادير مزبوط.
غطيته بالنايلووحطيتها في التلاجه جاهزه لوقت الشوي.
حطيت في زبديه قزاز الصوص ( الزبده والبهارات والثوم وعصير الليمون).
حطيت رشه من بهار السي زون.
خلطت كل المقادير مزبوط.
غطيته بالنايلو وحطيتها في التلاجه جاهزه لوقت الشوي.
حطيت في زبديه قزاز الصوص ( الزبده والبهارات والثوم وعصير الليمون).
حطيت رشه من بهار السي زون.
حطيت رشة من بهار الفلفل الأسود مع الليمون.
رشيت صينيه بايركس بزيت الزيتون.
رصيت الخضار المشكله والبطاطس في الصينيه.
صبيت شويه من الصوص.
رصيت فيليه السمك فوقها وصبيت الصوص على السمك والخضار ورشيت رشه من بهار السي زون.
وقلبت السمك على الوجه التاني ورشيت عليه بهار السي زون.
صبيت الصوص على الصينيه.
ودخلتها الفرن على درجه حراره 450 فهرنهايت .
ولمده تقريباً 20 دقيقه.
وتعالو معايا بره نشوي الجمبري.
رصيت الجمبري على الشوايه .
كدا الجمبري خلص إستواء.
وكمان صينه السمك أستوت وحمرت.
وهنا قدمتها في صحن مع مكرونه وممكن تتقدم مع رز أو عيش .
وهذا صحن مخصوص لعيونكم
هذا شكل الصحن في النهاية ريحته وصلت للجيران وطعمه كان مره جنان.
معليش أنا ما أحب الزينة كتير أفضل الأكل يكون هو مزين بألوان وريحت وطعم ومذاق مكوناته مومكملاته
وأدعو ربي يوفق جوزي ويسخره ليا وتخلص غربتنا على خير وسلامه ونرجع بلدنا بصحه وعافيه يارب الكل يقول أمين.
وبالعافيه ومحل مايسري يمري أن شاء الله على قلوبكم.
'vdri ulg tdgdi sl; fhgtvk ,hg[lfvd hgla,d o',i